48-årig mand anholdt for tricktyverier

Profilbillede
dato

I går aftes, den 5. april 2024 kl. 19.08, blev en 48-årig mand anholdt af Nordjyllands Politi. Politiet sigter manden for en stribe af tricktyverier. Den mistænkte er dags dato, den 6. april, blev varetægtsfængslet.<br><br>​

Fredagens anholdelse, der skete på en restauration i Frederikshavn, var en udløber af en kort, men meget intens efterforskning, oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi, Peter Skovbak.

 

Efterforskningslederen oplyser videre, at politiet på nuværende tidspunkt sigter manden for foreløbig seks tilfælde af tricktyverier eller forsøg herpå – begået mod ældre mennesker i Vendsyssels-området: Tre tilfælde i Brønderslev den 21. marts, to tilfælde i Skagen og et i Ålbæk den 3. april.


Sådan var modus
Fremgangsmåden, såkaldt modus, i alle sagerne har været, at gerningsmanden har rettet henvendelse hos de ældre mennesker.

 

Og under påskud af eksempelvis tyveri i området har man tilbudt at hjælpe ofrene med at gemme værdier og derefter fået de ældre borgere til at påvise, hvor kontanter og smykker være, hvorefter man har stjålet fra dem.

Varetægtsfængslet i fire uger

Den 48-årige blev i dag kl. 1100 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg, afholdt for lukkede døre af hensynet til efterforskningen, og derfor kan Peter Skovbak ikke oplyse yderligere detaljer fra sagen og de nærmere omstændigheder.

Den 48-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger.

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu har fået et gennembrud i efterforskningen i form af denne anholdelse. For der er tale om kriminalitet, hvor man målrettet er gået efter ældre og svage mennesker. Det er groft – og det giver en helt forståelig utryghed blandt borgere, som jeg håber, at vi nu kan få stoppet,” siger Peter Skovbak. 

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen til offentligheden på nuværende tidspunkt.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi