Bedemand John Olsen: ”Træd varsomt på denne jord - også når du går herfra”

Foto: Bedemand John Olsen.
Profilbillede

Vi skal alle herfra en dag. Det er en indiskutabel kendsgerning. Derfor kan vores sidste rejse stadig være smuk, respekt- og omsorgsfuld – også på flere måder.

Det er dén filosofi, du møder, når du træder ind over tærsklen til Bedemand John Olsens kontor. Måske har du allerede været forbi hans hjemmeside forinden? 

På hjemmesiden er det første, du møder, en kort introduktionsvideo, der til tonerne af ”You Raise Me Up”, på smukkeste vis illustrerer, alt det, du skal tage stilling til, når du eller en af dine pårørende skal hjælpes herfra. 

De smukke billeder og musikken i kombination med hjemmesidens hvide baggrund spreder tilsammen en ro, der indikerer tryghed hos beskueren. Det er sanseligt, konkret og let fordøjeligt, men samtidig også et vigtigt værdigrundlag i Johns Olsens forretning. 

For nogle mennesker kan det være en stor mundfuld at skulle tage stilling til for eksempel valg af kiste, urne, blomster, avisannonce og mindesten, og her kommer bedemanden ind i billedet. 

”På et eller andet tidspunkt, vil vi alle skulle have brug for en bedemand. Sådan er livet,” fortæller John Olsen og fortsætter: 

”Livet går i ring; nye kommer til og nogle falder fra. Og her er min fornemmeste opgave at finde frem til, hvad der er det helt rigtige for den enkelte familie eller deres pårørende.” 

Et meningsfyldt erhverv 
Når Johns døgnåbne telefon ringer, er det allerførste han gør at tage en stille og rolig menneskelig snak med den pårørende.

Derefter aftaler han et møde – enten i hjemmet hos den pårørende eller på hans eget kontor - hvor alle de praktiske ting kommer på plads, såsom hvor en eventuel begravelseshandling skal finde sted, hvad den afdøde skal iklædes af tøj, hvilket blomster der skal være – eller ikke være, osv. 

Derudover kommer der alle de resterende ting såsom at kontakte præst og kirke, få styr på dødsannonce og evt. kaffe efter højtideligheden som John også tager sig af. 

Kort sagt tager John hånd om alle de individuelle ønsker og behov, der måtte være, når et menneske skal hjælpes herfra.  

”Fornemmelsen af at kunne hjælpe andre, når de står i en ’uvant’ situation, er altoverskyggende, og der hvor mit job giver supergod mening,” lyder det John Olsen, der understreger, at omsorg, nærvær og respekt er kærneværdierne i begravelsesforretningen. 

En bæredygtig afsked  
Omsorg og respekt er ikke noget, der kun kommer til udtryk i den menneskelig relation, John har til de pårørende.

Hvad de færreste måske ved, er at Johns Olsens leverandør af kister, urner, mv. er virksomheden Tommerup Heilskov, hvis allerøverste punkt på dagsorden er bæredygtighed. 

Ifølge Tommerup Heilskovs værdier, er det nemlig lige så vigtigt at yde omsorg og respekt for naturen, når vi skal herfra.  

”Træd varsomt på denne jord - også når du går herfra,” lyder mottoet fra den familieejede, fynske virksomhed.  

”Det, der er interessant ved Tommerup Heilskov, er, at for hver kiste virksomheden leverer, bliver der plantet et træ i en skov, hvilket er noget pårørende og familier kan komme ud og være med til,” fortæller John Olsen og tilføjer: 

”Det er virksomhedens måde at bringe det, de låner fra naturen, tilbage.” 

Du kan kontakte Bedemand John Olsen hele døgnet rundt på 98 80 16 51 eller på bedemandjohnolsen@email.dk

Du kan også udforske hans hjemmeside her.

John Olsen har adresse på Østergade 77, 9700 Brønderslev.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Bedemand John Olsen