Brønderslev Bibliotek starter nyt mandefællesskab i Dronninglund

Foto: Brønderslev Bibliotek. Det nye fællesskab skal give mænd 60+ muligheden for at dele deres interesse for fortællinger.
Profilbillede

Fra januar starter Brønderslev Bibliotek et nyt fællesskab i Dronninglund. Det nye fællesskab skal give mænd 60+ muligheden for at dele deres interesse for fortællinger.

Det nye fællesskab kommer for eksempel til at handle om at få fælles lytte- og læseoplevelser, vi kommer til at besøge lokalhistorisk arkiv og diskutere de ting, vi læser i nyhederne. Bibliotekar Kirstine Grøngaard fortæller om det nye fællesskab:

”Vi oplever på biblioteket, at mange mænd er optaget af fortællinger, låner bøger om lokalhistorie eller sidder på biblioteket og læser avisen. Derfor synes vi, det er helt oplagt at få skabt et fællesskab for de her mænd, hvor de kan dyrke deres interesse sammen.”

Og hvorfor er det så kun for mænd 60+, kunne et oplagt spørgsmål være? Til det svarer Kirstine:

”Når vi på biblioteket holder arrangementer og laver læseklubber, oplever vi, at rigtig mange kvinder møder op og deltager. De kommer helt af sig selv. Vi ser ikke helt samme deltagelse fra mændenes side."

"Derfor har vi siden 2014 haft arrangementet 'tirsdagstræf – især for mænd', hvor vi den anden tirsdag i hver måned får besøg af en oplægsholder og serverer kaffe og kage. Det er en succes, og vi vil gerne udvide de tilbud, vi har til mænd 60+, hvor de oplever, at det er for dem, og med aktiviteter der har deres interesse.”

Gruppen er for alle mænd 60+, der synes det lyder spændende at dyrke deres interesse for fortællinger med andre ligesindede, og som har lyst til at være med i et fællesskab. Det kræver ikke forberedelse eller særlige forudsætninger at deltage.

Det koster 300 kroner som dækker frokost og aktiviteter til de første 12 møder.

Vi søsætter gruppen mandag den 9. januar 2023 og mødes hver mandag.

Hvis du gerne vil høre mere eller være med, så kontakt bibliotekar Kirstine Grøngaard på: Tlf.: 99454460 eller Mail: kirstine.grøngaard@99454545.dk

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, og laves i samarbejde med Brønderslev Kommunens afdeling for aktivitet og frivillige. 

Kilde: Brønderslev Bibliotek
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.