Dansk Handicap Forbund: Et liv med lige muligheder

Bestyrelsen i DHF NordVest. Fra venstre: Niels Kristiansen, Elly Henriksen, Karen Pedersen og Chanette Holst. (Foto: DHF NordVest)
Profilbillede
dato

Dansk Handicap Forbund har flere afdelinger rundt i landet. I vores lokalområde finder du NordVest, som dækker over Hjørring og Brønderslev. Bag afdelingen finder vi formand, Chanette Holst, som giver os et indblik i, hvad Dansk Handicap Forbund NordVest er, og hvad de står for.

Dansk Handicap Forbund har eksisteret siden 1925, og NordVest er én af de mere end 40 lokalafdelinger landet over. Forbundet blev oprettet af en helt særlig årsag, fortæller Chanette:

“Den blev oprettet for at skabe et socialt fælleskab for de mennesker som lever med et fysisk handicap tæt inde på livet hver dag. Afdelingen har uddannede bisiddere, som hjælper og støtter borgeren i mødet med kommune, jobcenter mm.”

NordVest har tilmed også uddannede tilgængelighedsrådgivere, som vejleder virksomheder og kommuner i nybyggeri- og ombygninger efter gældende regler i byggelovgivningen. Afdelingens bestyrelse er repræsenteret i råd og nævn i begge kommuner.

En aktiv afdeling, der sørger for fede arrangementer
Chanette Holst fortæller også, at NordVest er en utroligt aktiv afdeling, hvor de sørger for at arrangere forskellige oplevelser for medlemmerne. Det gælder alt fra foredrag til forskellige ture:

“NordVest er en meget aktiv afdeling, som har mange billige arrangementer. Vi har holdt foredrag med Jerk W. Langer, Anette Sams, diverse speciallæger, arrangerer busture til grænsen, Mønsted kalkminer og meget mere.”

“Sidst har vi lige holdt et stort foredrag sammen med Din Familiejurist om testamenter og digitale fremtidsfuldmagter med mere end 90 fremmødte. D. 11. november har vi en kør-selv julehyggetur til Skulpturparken, hvor afdelingen betaler entré og giver gløgg og æbleskiver, mens vi skal nyde julelys og lysshow. Her d. 14. december kommer foredragsholder René Nielsen og holder foredraget "Halv mand - helt menneske". Derefter er der gratis julefrokost og gavehygge.”


Fra foredraget med Din Familiejurist om testamenter og digitale fremtidsfuldmagter (Foto: DHF NordVest)

Der er mange fordele, når man er medlem i Dansk Handicap Forbund. Alle deres arrangementer er helt gratis, når man er medlem. Medlemskabet koster kun 314 kr. årligt, og så har man altså fri adgang til alle deres forskellige arrangementer. Chanette Holst løfter sløret for endnu et spændende arrangement, der kommer i foråret næste år:

“Den 30. marts 2023 har vi et stort arrangement kaldet "Sundhedsmyter" med overlæge og forsker Bente Klarlund, kendt fra TV. Hun vil her gennemgå hvad der er myter indenfor sundhed, og hvad der ikke er. Generelt er vi en meget aktiv bestyrelse, som ikke er bange for at prøve noget nyt.”

“Vores sponsor, Sparekassen Danmark, giver flot sponsorstøtte til vores afdeling og hjælper dermed mennesker med handicap til at leve så aktiv og selvstændigt et liv som muligt.”

Mange har brug for støtte
Det altovervejende fokus hos Dansk Handicap Forbund NordVest er at hjælpe folk med bevægelseshandicap til et liv med lige muligheder. Chanette ønsker at knytte bånd mellem mennesker med bevægelseshandicap, og derfor er det vigtigt at organisationen står klar med åbne arme:

“Vores bisiddertjeneste og rådgivning i Dansk Handicap Forbund er meget populær, og som oftest dét vi får nye medlemmer på. Mange føler sig alene i systemet, efter en skade eksempelvis, og har brug for støtte og vejledning,” fortæller formanden.

Hos Dansk Handicap Forbund NordVest er det vigtigt, at fællesskabet bliver styrket og at der er muligheder, og derfor udvikler organisationen sig hele tiden, i takt med inputs fra deres medlemmer:

“NordVest-afdelingen udvikler sig løbende med forskellige arrangementer, ture, foredrag mm. Generelt arrangerer vi det, som medlemmerne kommer og ytrer ønske om.”


Pitstop på et af deres mange busture (Foto: DHF NordVest)

Fællesskab, kærlige drillerier og hjælp i DHF-familien
Til sidst slutter Chanette Holst med at fremhæve de værdier, der skinner så klart igennem i Dansk Handicap Forbund NordVest. Det er et utroligt godt pusterum fra en smertefuld hverdag, siger hun blandt andet:

“Det sociale fællesskab vægtes højt. Vi elsker kærlige drillerier, vitser og gør generelt meget for at skabe et positivt frirum. Et handicap, og dermed ofte smerter, kan nemt komme til at fylde hele sin hverdag, hvilket vi forsøger at give et pusterum til. Kom ud og oplev andre mennesker som lever med et handicap, få et grin sammen og hør eventuelt om nye ideer og påfund.”

“Få hjælp og vejledning når livet kan være svært og modgangen kan være for hård. Vi har et lille lokalt medlemsblad, som udkommer fire gange årligt lige i din postkasse, med nyheder indenfor handicapverdenen og med nye arrangementer. Alt dette indeholder vores afdeling, som vi kalder vores egene lille DHF-familie,” lyder det fra Chanette Holst.

Og som formanden slutteligt understreger: “Dansk Handicap Forbund - Et liv med lige muligheder.”

Du finder meget mere om Dansk Handicap Forbund NordVest på deres Facebookside og hjemmeside.


Det næste foredrag "Halv mand - helt menneske" og forbundets julefrokost (Foto: DHF NordVest)

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Dansk Handicap Forbund Nordvest