Den frie købmand i Brønderslev

Foto: Spar Ø. Brønderslev // Købmand Jan Jæger.
Profilbillede

Selvom Spar-købmanden i Øster Brønderslev er en del af en kæde tilpasser forretningen sig de behov, der er i området. Og det gavner det lokale liv.

Manden bag forretningen på Elmevej 62 i Brønderslev hedder Jan Jæger. Han startede i sin tid i Kvickly Brønderslev som ung knægt og er nærmest vokset op med både detailhandel og købmandsfag som en naturlig del af tilværelsen.

I 2003 overtog han Spar-købmanden i Øster Brønderslev. Og det har han ikke fortrudt et sekund, for fordelen ved at være en del af Spar-kæden, er ikke blot de rabatter og tilbud alle i kæde-fællesskabet nyder gavn af, men også en høj grad af frihed.

”Jeg er købmand i eget hus, hvilket betyder, at man ikke er så dikteret oppefra,” fortæller Jan Jæger. 

Som lokalt supermarked, gør Jan og teamet meget ud af service, vareudbringning og online-salg. Et af servicetiltagene går blandt andet ud på, at de tager imod den alkohol, der er til overs i forbindelse med en fest. 

“Vi snakker meget med vores kunder og er meget lokale. Er der nogen, der holder fest, kan de også ‘låne’ alkoholen, eller i hvert fald have muligheden for at returnere varerne." 

Som fri købmand tilbyder de en række gode tilbud og kan tilpasse forretning til det lokale liv og de folk, der bor i området. 

Det lokale liv

Spar-købmanden i Brønderslev sætter i det hele taget den gode service i højsædet. Til trods for, at de selv administrerer udbringning af varer og online-salg er det vigtigt for Jan, at butikkens besøgende får sig hyggelig sludder med hinanden eller personalet. 

Et andet servicetiltag, som butikken kan brøste sig af, er, at de leverer varer ud af huset. 

“Vi har også rigtig meget vareudbringning til de ældre og jeg bringer varer ud til hele Øster Brønderslev og omegn‚” fortæller Jan Jæger.  

Som lokal og fri købmand, har Spar-butikken også mulighed for at tage en masse lokale varer ind og støtte op om det lokale liv. 

Jeg handler også kartofler og jordbær ved den lokale, når sæsonen er der og handler ind ved andre lokale, som har varer, vi kan sælge i vores købmandsbutik."

Jan Jæger er åben for mange ting. Og hvis der kommer nogle lokale, som gerne vil have et samarbejde, så er han altid åben for at prøve det af. 

“Det er fordelen ved at være den frie købmand, for så kan man også være behjælpelige i forhold til lokale avlere."

Lige nu er han for eksempel på udkig efter en slagter, som kan levere rene slagtervarer. 

“Jeg er åben for det hele,” slutter den garvede købmand. 

Den ekstra service er vigtig 

For Jan er det vigtigt at være med på beatet i forhold til, hvem der kommer hvorfra, samtidig med, at alle mødes af den venlige tone i butikken. Som lokal købmand værner de om fællesskabet i Øster Brønderslev og ved, at en vigtig funktion i lokalområdet forpligter. 

“Alle skal behandles ordentligt og have en god service. Jeg er også på fornavn med mange af dem, der kommer ind hos os."

I tillæg til funktionen som købmand, sørger Spar Øster Brønderslev også for en række andre ting, der gavner lokalområdet. For Jan er det nemlig vigtigt, at de følger grundigt med i, hvad folk i området behøver og ønsker.  

“Udover vareudlevering, har vi derfor også renseservice, hvor vi renser tøj,” forklarer Jan Jæger. 

Den brede palette af forskellige serviceydelser, som købmanden tilbyder, passer godt ind i tanken om, at købmanden skal være det lokale midtpunkt. 

”Vi tager os altid godt af de lokale og tænker nøje over, hvilke initiativer der gavner folk her. Vi oplever, at når vi sørger for fællesskabet, så sørger det også for os.”

Jan nævner hertil, at man desuden skal huske på, at huspriserne ville falde ret kraftigt, hvis ikke Spar-købmanden eksisterede - faktisk ville hvert enkelt hus falde med omkring 200.000 kroner.

”Det er altid vigtig for et lokalområde med indkøbsmulighed og liv. Og vi er bevidste om, at vi bliver nødt til at være med på prisen i forhold til discount. Jeg kan jo ikke bare tage overpris, så vil jeg hellere have nogle kunder igennem.”

En bæredygtig medarbejderpolitik

I Spar-Købmanden er de seks fuldtidsansatte, og Jan Jæger går op i, at vagterne er fair fordelt og at hans medarbejdere trives.

”Hvis mine medarbejdere har det godt, så har kunderne det også,” siger Jan Jæger.

Han forklarer, at der desuden altid er plads til, at vi har det hyggeligt og sjovt i butikken. 

”Jeg går og ‘driller’ mine medarbejder hver eneste dag. Mine medarbejdere skal kunne tåle positiv ‘mobning’ og vi har den der sjove jargon sammen,” fortæller købmanden.

Spar-købmanden gør også meget ud af at fremhæve butikkens Facebookside. Her har de over 7.000 følgere, selvom der kun er 1.000 indbyggere i Øster Brønderslev. På siden slår de butikkens "JA-TAK”-tilbud op - gode brandtilbud - som lokker folk til fra nær og fjern. 

“Folk kommer langvejs fra og henter deres varer hos os via tilbuddet."

Når købmanden slår et "JA-TAK”-tilbud op på Facebook, skriver folk 'ja tak' i kommentarfeltet under opslaget, får et bestillingsnummer og kan herefter hente deres varer i butikken. 

Du kan finde Spar-butikken på Elmevej 62 eller følge med på deres Facebookside her.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Spar Ø. Brønderslev