Frelsens Hærs Genbrugsbutik forener genbrug og bæredygtighed

Butiksleder Jette Højer (Foto: Frelsens Hær Brønderslev)
Profilbillede

Når man afleverer sit tøj og andre ting hos Frelsens Hærs Genbrugsbutik i Østergade, går indtægterne herfra til mange gode formål. Frelsens hær i Danmark hjælper frelsens børn og voksne i Danmark.

Ung og gammel, lokal og turist - butikken har kunder fra alle segmenter. I butikken møder vi Jette Højer, som blev butiksleder for Frelsens Hærs Genbrugsbutik i Brønderslev for tre år siden. Hun og resten af de ansatte arbejder udelukkende frivilligt, og der er 14 ansatte i alt.

Alt kan bruges
Man kan komme hver dag og aflevere alle mulige ting. Forskelligt slags tøj, legetøj, kopper, tallerkner, pynteting, bøger osv.

Vi har en container ude foran, som vi tømmer selv hver dag,” fortæller Jette, og fortsætter: ”Derudover er der tre containere ude på vejen, som et firma kommer og tømmer en gang om ugen til os”.

På landsplan er der 13 Frelsens Hærs genbrugsbutikker. Desuden er der afdelinger i udlandet.

”Frelsens Hær i Danmark hjælper frelsens børn og voksne i Danmark,” siger hun.

”Jeg kan godt lide, at alle pengene ikke bliver sendt sydpå. Selvfølgelig er der også nogen i Afrika og andre steder, der har brug for hjælp, men jeg vil gerne støtte nogen, som hjælper danskerne først”.

Pengene fra genbrugsbutikkens omsætning går til mange gode formål. Det kan være børn i Danmark, der ikke har råd til at komme på ferie med deres forældre. ”Der kan vi sørge for, at forældrene og børnene kommer på en lille ferie. Til jul kan man også søge om at få julepakker,” siger Jette.

Man kommer i betragtning ved selv at søge om hjælpen.


Foto: Frelsens Hær Brønderslev

Kunder fra nær og fjern
Der kommer mange unge mennesker i butikken for tiden. De har fundet ud af, at genbrug er godt. Ellers er det alle alders- og befolkningsgrupper, der kommer.

Der er bl.a. også mange turister, og de fleste fra København og omegn synes, at butikken i Brønderslev er meget billig sammenlignet med genbrugsbutikkerne i København. 

Der er også mange stamkunder:

”Der er en del, der kommer her hver dag,” siger Jette Højer og tilføjer: ”Men vi har jo også noget af det hele, så der er altid nyt at finde hos os.”

I det hele taget er Jettes og butikkens filosofi, at alt kan genbruges. En af grundene til, at hun arbejder med genbrug, er netop at det er bæredygtigt.

God stemning og glade medarbejdere
I butikken er der altid god service og højt humør. Kunderne er meget tilfredse med såvel betjening som udvalg.

”Vi får altid klap på skuldrene. Vi er jo alle sammen frivillige, alle har noget at sige, og alle hjælper alle. Vi har nogle fantastiske medarbejdere, så det kunne ikke være meget bedre.”

Medarbejderne bliver belønnet for deres indsats med forskellige aktiviteter. Der arrangeres en sommertur, en julefrokost og en forårsfrokost.

Den første lørdag i hver måned er der 50% på alt. Så kig forbi butikken på Østergade og gør et kup, eller læs mere om Frelsens hærs indsatser på deres hjemmeside


Blandt de ansatte kan man møde Jytte og Lis (Foto: Frelsens Hær Brønderslev)

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Frelsens Hær Brønderslev