Karen Margrethe Strandfelt stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Karen Margrethe Strandfelt stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i Brønderslev Kommune.
Profilbillede

Blå bog
69-årige Karen Margrethe Strandfelt stiller op for Socialdemokratiet til kommunalvalget i Brønderslev Kommune. 

Hvor længe har du boet i kommunen, og hvor bor du?
"Jeg har boet i Brønderslev Kommune siden 1977, hvor jeg blev ansat på Thise skole, hvor jeg har været til 2017. Jeg bor i Thise."

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Det er her, jeg har tilbragt den største del af mit liv sammen med min mand, vore to døtre og vores hunde. Jeg er folkeskolelærer, og har arbejdet på Thise skole (kommunens bedste skole) i 40 år, og har alle år været involveret i mange ting."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"Jeg er vild med politik, det har jeg været, siden jeg som ung var med min far til politiske møder med bl.a. Hækkerup og Aksel Larsen. Min far var arbejdsmand, og politik og fagbevægelsen betød meget for ham."

Mit yndlingscitat er: "Hvis du tror du er for lille til at gøre en forskel, så prøv at sove sammen med en myg". Jeg tror alle kan gøre en forskel, hvis man har interessen og brænder for, hvad der sker i vores land og vores lokalområder, og derfor vil jeg forsøge at komme i byrådet."

Jeg har også et stort ønske om, at der bliver en mere lige fordeling mellem kvinder og mænd i byrådet. Kvinder skal ikke i byrådet fordi, de er kvinder, men fordi de er lige så egnede som mænd."

Hvad er dine politiske mærkesager?

  • Min største mærkesag er: "Fokus på trivsel", og det gælder for alle områder. Trives man ikke, så er det svært at fungere optimalt.

  • Børn og unge skal have mulighed for at nå langt:
    Personligt, socialt og fagligt. Der skal være større fokus på at efteruddanne lærerne, så de kan mestre at undervise ordlinde og børn med forskellige diagnoser, inklusion vil da have bedre vilkår, og så skal vi have "To-lærer- ordninger" især i de små klasser.

  • Ældre, handicappede og udsatte:
    Skal behandles værdigt og hjælpes efter behov i eget hjem, bosted og på plejehjem. Desuden skal samarbejde på sundhedsområdet mellem Region og Kommune stadig optimeres - det er ikke godt nok.

  • Lokalområderne:
    Områderne skal til stadighed udvikles. Kultur, idræt og fritidsinteresser skal styrkes, så vi får attraktive bosætningsområder, hvor mennesker mødes og trives.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Hvis jeg kommer ind, så vil faste teams inden for ældreplejen og to-lærer-ordninger være noget, jeg vil kæmpe for. Jeg har et stort ønske om at komme ind i faggrupper mht. ældreområdet og skoleområdet.

Man ved dog ikke hvilke fagudvalg man kommer i, og der skal man jo også skabe sig et overblik over de arbejdsopgaver, der ligger der. Mit interessefelt er meget bredt."

Hvad er dine fritidsinteresser?
"Jeg er mor, bedstemor til tre, hustru, hundeejer, pensioneret folkeskolelærer, tillidshverv i socialdemokratiet (Fællesledelse, næstformand i Brønderslev Partiforening, næstformand og i forretningsudvalget i Brønderslevkredsen og sidder i forretningsudvalget i Socialdemokratiet i Regionen.

Udpeget af byrådet til AOF Vendsyssel' daghøjskolen' bestyrelse og Brønderslev Ungdomskole' bestyrelse.

Udover disse ting, så er der ikke rigtig plads til meget anden end nogle rockkoncerter, biografture og café besøg."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Karen Margrethe Strandfelt