Mathias Christensen stiller op for Venstre

Mathias Christensen stiller op for Venstre til kommunalvalget.
Profilbillede

Blå bog

Mathias Christensen er 25 år gammel og stiller op for Venstre.

"Min fritid bruger jeg mestendels på sociale arrangementer, træning, læsning, og hvad end jeg finder interessant. En stor del af tiden bruger jeg også på foreningsarbejde, hvor jeg er aktiv en del forskellige steder i Brønderslev."

Han har boet i kommunen hele hans liv.

Hvad betyder Brønderslev kommune for dig?

"Jeg er født og opvokset i Brønderslev, og det er herfra alt mit netværk udgår fra. Så Brønderslev betyder enormt meget for mig. Jeg har været engageret i ungeråd, borgerforeninger og andre foreninger, siden jeg var 12 år her i kommunen, så jeg har altid haft stort fokus og interesse i at medvirke til at gøre vores sted endnu bedre."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Jeg stiller op til valget, da jeg som nævnt altid har interesseret mig for og aktivt forsøgt at påvirke mit område på en god måde gennem og med alle de mennesker, man kender og holder af.

Som ung kandidat, har jeg dog savnet et fokus særligt på de unge i kommunen, og jeg håber derfor særligt at blive valgt for at være med til at sætte fokus på det, der skal være vores kommunes fremtid.

Brønderslev er rigtig god til at tiltrække de unge, der tidligere fraflyttede byen, når de selv får børn. Men rigtig mange forlader byen i deres unge år, da vi ikke har haft så stort fokus som eksempelvis vores nabokommune Aalborg på at gøre det attraktivt at være ung her. Det vil jeg gerne være med til at sætte fokus på.

Desuden har min families engagement indenfor handicapområdet gennem hele min tid også gjort stort indtryk på mig, det er desuden også her, jeg i dag selv arbejder indenfor. Derfor vil jeg også arbejde for et stort fokus på det handicappolitiske område. De har om nogen fortjent at man arbejder for deres sag, da de gennem hele deres liv er i berøring med kommunale og offentlige instanser konstant."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"-Større fokus på ungdommen.

-Plads til endnu større visioner.

-Stort fokus på det gode liv som handicappet.

-Fokus på en sund og tryg økonomi."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Det absolut første jeg vil gå i gang med er at arbejde for en genoprettelse af ungdomshuset. Det skal på ingen måder være i den form, det tidligere har været. Der skal tænkes større og mere visionært og ikke spises af med den tidligere løsning.

Der skal sættes penge af og fundraises midler til at iværksætte et stort hus med mange muligheder for at afholde events, sociale arrangementer, musik, debatter og mange andre ting med relevans for ungdommen. Stedet skal ikke kun være tilgængeligt for ungdomsrådet, men det skal kunne benyttes af foreninger med relation til ungdommen. På den måde skaber man et sted med flere aktører, mere liv og sætter gang i skabelsen af ungdomsdemokrati og muligheden for et fedt og rigt ungdomsliv."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Mathias Christensen