Mogens Stougaard Karlsen stiller op for Socialdemokratiet til KV21

Mogens Stougaard Karlsen stiller op fro Socialdemokratiet til kommunalvalget i Brønderslev Kommune.
Profilbillede

Blå bog
47-årige Mogens Stougaard Karlsen stiller op fro Socialdemokratiet til kommunalvalget i Brønderslev Kommune.

Hvor længe har du boet i kommunen, og hvor bor du?
"Jeg har boet i Brønderslev kommune i 45 år nærmere bestemt i Jerslev, hvor jeg bor sammen med min kone og vores 2 drenge."

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Den betyder faktisk meget. Det er ikke hver dag, man lige tænker over det, men det er her, mig og min familie hører hjemme. Jeg har også det meste af mine venner og netværk her. Jeg synes, vi har en kommune, hvor måske ikke alt, men så næsten alt kan lade sig gøre. Der er højt til loftet, og der er virkelig mange muligheder her."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"Jamen jeg mener, selv jeg kan bidrage med noget til kommunen. Da Lene Hansen efter mange års flot arbejde valgte at stoppe, og jeg blev spurgt om jeg ville stille op, var valget faktisk ikke så svært. Selvfølgelig skal Socialdemokratiet da ha' en repræsentant fra Jerslev af."

Hvad er dine politiske mærkesager*?
"Det er helt klart, at skubbe på udviklingen i vores lokalsamfund i Brønderslev kommune. I Brønderslev og Hjallerup er der fuld fart på, og det er også sådan det skal være. Men vi må ikke glemme de små byer rundt omkring i kommunen. Der skal også udvikles, og det bliver der helt sikkert også. Men det er min opfattelse, at det primært er på grund af lokale ildsjæle, som ligger deres tid og energi i at få tingene til at lykkes. Hatten af for dem og den indsats de yder.

Vi skal være en attraktiv kommune at bosætte sig i, lige meget hvor i kommunen, man vælger at slå sig ned.

Hvis jeg skulle være så heldig at få vælgernes opbakning d. 16. november, så skal jeg gøre mit til at få mere fart på udviklingen. Både i de store byer, men bestemt også i de mindre.
Ældre/Handicapområdet har også en stor betydning for mig, både i mit arbejde men især i min fritid. Jeg oplever alt for mange der ikke bliver ordentligt behandlet, ikke med ond vilje, men simpelthen fordi disse målgrupper ikke bliver hørt.

Og de vil faktisk gerne høres, og har ligesom alle andre en mening om tingene. De kan bidrage med rigtig meget, hvis de får lov. Og i et Danmark, hvor vi mangler arbejdskraft, skal vi blive bedre til at udnytte de resurser, denne målgruppe kan byde ind med. Det kræver, at vi tør give dem lov, ikke bare for vores skyld men for vores allesammens skyld."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Det altid svært at starte på noget nyt, og hvis jeg bliver valgt vil jeg helt sikkert læne mig lidt op af de mere rutinerede kræfter. MEN ikke ret længe."

Hvad er dine fritidsinteresser*?
"Jamen der er masser at se til. Jeg træner U16 drenge i fodbold i Brønderslev idrætsforening. Der har jeg også engang om ugen et fodboldhold for udviklingshæmmede. Derudover har jeg ansvaret for Parasport Danmarks Fodboldlandshold, som består af 4 herrehold og 2 damehold. Så er jeg leder for Klub Georg. Det er en klub for udviklingshæmmede, der mødes hver onsdag i den gamle børnehave i Jerslev."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Mogens Stougaard Karlsen