Nygårdsminde Planteskole er nordjydernes foretrukne planteskole

Foto: Nygårdsminde Planteskole
Profilbillede

Planteskolen har over 100 års historie at fortælle. Den startede som Gravens Planteskole, og efter et par års nedlukning blev den genoplivet for cirka 15 år siden. Nu som Nygårdsminde Planteskole, der har gennemgået en større renovering.

Nygårdsminde har stor ekspertise i at anlægge haver over hele Danmark og til meget fornuftige priser

Den nuværende ejer, Susan Melsen, har stået i spidsen for Nygårdsminde Planteskole i godt fem år.

”Jeg har en gammel IT-uddannelse og har også arbejdet i rejselivsbranchen, men det er planterne, jeg elsker mest,” siger Susan.

”Jeg skiftede til denne branche for 15 år siden, og det har jeg ikke fortrudt.”

Fokus på viden og vejledning
”Folk vælger en planteskole, fordi vi kan vejlede rigtigt,” siger Susan og fortsætter:

”Vi ved, hvad man kan plante på en nordside, og hvad der vokser bedst på en sydside. Vi ved også, hvor mange planter der skal bruges til de forskellige anlæg.”

På Nygårdsminde Planteskole er der to fuldtidsansatte medarbejdere og en elev. En af gartnerne har mere end 25 års erfaring. Derudover kommer der en del ungarbejdere og hjælper til. Susan fokuserer på de tre nøgleord viden, service og kvalitet.

Ud over en høj grad af service fremhæver Susan også den gode kvalitet.

”Planter fra en planteskole vil altid være af bedre kvalitet end de blomster og planter, man kan købe i supermarkederne,” siger hun.

"Med høj kvalitet følger også stor holdbarhed og robuste planter.”


Foto: Nygårdsminde Planteskole 

Forårssæsonen har det hele
I maj måned, hvor interviewet finder sted, er det sæson for sommerblomster i både krukker og i haven generelt.

Ud over, at rhododendron har et stort marked i Brønderslev, er der stor efterspørgsel efter frugttræer og bærbuske efter en del år, hvor folk koncentrerede sig om en nem have. Nu er mange flere blevet selvforsørgende, og så er der godt gang i bær- og frugtafdelingen.

”Vi tilbyder også, at gartneren kan komme ud til kunderne, hvis man har brug for vejledning i haven. Det kan være alt fra højder, sprøjtning, beskæring eller noget helt fjerde.”

Udvikling og inspiration året rundt
Susan har stor fokus på udvikling af butikken. 

”Vi har sorteret mange ting fra. Blandt andet har vi i en periode haft delikatesser produceret af de ting, man kan få fra haven, men det er ude igen. Vi kan nemlig se, at det ikke er det, kunderne kommer her efter. Så vi holder os til det, som vi er rigtig gode til.”

Det er ikke kun planterne, der får Susans opmærksomhed. Det ligger hende meget på sinde, at hendes personale har det godt. Som en god leder forsøger hun hele tiden at tilgodese den enkelte medarbejders behov.

Nygårdsminde Planteskole har åbent året rundt. Netop derfor er deres slogan også nøje udvalgt: ”Inspiration året rundt.”

”Vi har også en pakkeshop på planteskolen, hvilket gør, at vi tiltrækker en ny målgruppe, nemlig de unge. De interesserer sig meget for stueplanter,” slutter Susan.

Tjek det omfattende udvalg af alt til haven på deres hjemmeside og på Facebooksiden


Foto: Nygårdsminde Planteskole

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Nygårdsminde Planteskole