Øster Brønderslev – formodet narkosælger anholdt

Foto: Colourbox.
Profilbillede
Ditte Skjelmose

En patrulje fra Nordjyllands Politi standsede torsdag den 22. juli ved 22-tiden en bilist til kontrol på Øster Brønderslevvej i Øster Brønderslev, da ejeren af bilen både var frakendt førerretten til personbil og ikke havde erhvervet førerret til personbil. 

Betjentene havde derfor til hensigt at undersøge, om ejeren kørte bilen.

Det viste sig, at det var ejeren – en 30-årig mand – som førte køretøjet. Betjentene fattede desuden mistanke til, at han var påvirket under kørslen. Man udførte derfor en alkometertest og en narkometertest. Desværre for bilisten gav begge test udslag – bilisten var tilsyneladende påvirket af både euforiserende stoffer og spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5. Narkometertesten gav desuden udslag for, at han havde indtaget THC og kokain forud for kørslen.

Betjentene fattede derfor mistanke til, at bilisten muligvis var i besiddelse af ulovlig narkotika. De ransagede derfor bilen og visiterede bilisten. I den forbindelse konfiskerede politiet i alt 3,79 gram skunk fra en plastikbeholder i bilens kabine, mens yderligere 58,19 gram skunk blev fundet i en pose i bagagerummet. Bevismateriale i bilen vidnede om besiddelse af ulovlig narkotika med henblik på salg.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for følgende:

Narkopåvirket kørsel

Spirituskørsel

Kørsel i frakendelsestiden

Kørsel uden førerret

Salg af narkotika

Den sigtedes bil blev desuden beslaglagt med henblik på konfiskation, da der var tale om flergangskørsel uden førerret og i frakendelsestiden. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler