Ost fra Brønderslev er bare bedst

Profilbillede
dato

Da Sønderhaven Gårdmejeri tog hjem fra World Cheese Award i sidste uge, så var det med medaljer i bagagen.

Det er fjerde år i træk, at Preben Ørum og Marianne Simonsen får medaljer på World Cheese Award. Parret har lavet ost på deres gård lige uden for Brønderslev i femten år, og her laver de alt fra bunden, sågar også den mælk de bruger til osten.

Og det kan åbenbart smages, hvis man skal vurdere efter den anerkendelse, de har opnået.

Oplandsavisen Brønderslev har talt med ejeren af Sønderhaven Gårdmejeri, Preben Ørum, og han fortæller, at han bestemt tror, det kan smages i osten, at de selv fremstiller mælken til osten fra de 60 sortbrogede malkekøer, de har på gården. Det er de to ejere, to ansatte og en elev, som står for den daglige drift af gården.  

Der var hele 4000 oste med til årets konkurrence, og mejeriet vandt bronze for ostene Vendsysselosten, Rød Sol og Rød Sønderhaven.

Når de producerer oste på Sønderhaven Gårdmejeri, så er det med fokus på kvaliteten i produktet, og de fortæller selv til avisen, at det er et livsstilsprodukt, de fremstiller. Det er noget særligt, og de fleste oste leveres til grossister i hele landet og butikker i Nordjylland. 

Kilde: Redaktionen