Peter Toft Bjerre stiller op for Venstre

Peter Toft Bjerre stiller op for Venstre til KV-21
Profilbillede

Blå bog

Peter Toft Bjerre er 47 år gammel og stiller op for partiet Venstre. Han er gift og har tre drenge på henholdsvis 15, 17 og 19.

 "Jeg nyder at komme til styrketræning, køre motorcykel (Harley Davidson) bruge tiden med venner og familie, så er jeg deltids præst i Vesterkirken og arbejder som sælger ved Melsen Tech i Aalborg."

Han har boet 4 år i Brønderslev Kommune og bor nu i Stenum.

Hvad betyder Brønderslev Kommune for dig?

"Brønderslev kommune har en speciel plads i mit hjerte, fordi min mormor og morfar boede i Øster Hjermitslev, da jeg var barn. Meget af min familie på min mors side bor i Brønderslev kommune, men især Stenum har en plads i mit hjerte, fordi de folk der er i byen og omegnen viser, hvordan tingene skal gøres, når man vil opnå noget. Jeg er præst i Vesterkirken og har derigennem set sammenhold og omsorg for området men også for de mennesker, der bor i og omkring byen."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Det går godt i Brønderslev kommune, men vi kan gøre det bedre, der er ting som vi skal have mere fokus på. Jeg tror, jeg kan bidrage med et indblik i, hvad omsorg for mennesker kan være. Som præst har man mange samtaler og hører mange ting, men det der er mest presserende er at sætte mennesker i centrum igen, ikke organisation eller partiskhed men et gensyn med helt basal medmenneskelighed og omsorg."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"Den mest prominente politiske mærkesag er sundhed.

Vi skal have meget mere fokus på at hjælpe meget tidligere med psykisk sundhed. Det koster kommunen alt for meget ikke at gøre noget mere ved tingene. Der skal oprettes flere steder, man kan få hjælp, om det er angst, depression, PTSD, stress eller andet. Der er alt for kostbart for virksomheder at miste medarbejdere, fordi dem der lider ikke kan få hjælp hurtigt nok, samtidigt så er de menneskelige omkostninger for den enkelte men også familien alt for høje, det kan vi ikke tillade i et civiliseret samfund.

Vi skal have fokus på økonomisk sundhed.

Vi skal hjælpe virksomheder med at kunne etablere sig, udvide og skabe nyt. Brønderslev kommune skal være et sted virksomheder flytter til. Vi skal have flere uddannelsespladser, flere områder til nystartede virksomheder, samtidigt skal behandlingstiderne på byggesager ned.

Når vi har fokus på sundhed i økonomien, så giver det meget mere plads til det, vi som kommune skal hjælpe med nemlig omsorg for mennesker"

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Det første jeg vil gå i gang med er: Sundhed i Brønderslev kommune, Især psykisk sundhed"

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Redaktionen
Flere artikler