Tre nye bøger med "Historier fra Brønderslev"

Foto: Bogprojekt skrevet af Jens Otto Madsen .
Profilbillede
Karoline Andersen

Historier fra Brønderslev et nyt bogprojekt

Der er skrevet og fortalt meget om byen Brønderslev, men ingen by uden borgere, iværksættere, handlende og os kunder. Det er den lille mand, der har gjort fabrikken eller forretningen stor, derfor har vi bestræbt os på at blande historierne så godt vi formåede ud af det der var tilgængeligt.

Der ligger garanteret mange gode anekdoter og venter på at blive fortalt og der vokser nok nogle nye op, når du har læst bogen. Dem må vi tage ved næste udgivelse, hvis vi når det, for jeg bliver snart 75 år.

Historierne er fra efter “vuggen” kommet ”løbende” i løbet af hundrede års periode. Bogen er et godt supplement til alle de andre bøger som findes om Brønderslev og til de to andre gode bøger som lige er udgivet i forbindelse med købstadsjubilæet.

Min bog er fyldt med anekdoter og historier, som i nogle tilfælde før har været bragt på Facebook, hvor de hyppigt er blevet kommenteret, twistet og derefter tørret. Indlæggene stammer fra forskellige skribenter som har ydet deres historier til bogen. Jeg har ikke uden besvær måtte plukke de bedste fra, ellers ville bogen fylde hele bogreolen.

Jeg fik idéen til bogen, efter at have læst nogle interessante historier på “Brønderslev Fortiden i billeder og tekst” - straks efter jeg havde læst disse historier, fik jeg lyst til – at lave en “fed bog” med nogle af disse anekdoter - og hvorfor ville jeg bruge mit otium på det? På Facebook, kan man kun med møje og besvær finde en gammel historie igen, efter lang tids søgen. Har man ikke titlen er historien pist væk, om føje år er historien måske forsvundet - hvem ved. Hvis disse historier går tabt, ville det være synd, for de er og har været en del af det Brønderslev vi kender i dag og som bør fortælles igen og igen, ikke kun til vores børnebørn, men også for din egen skyld.

Jeg har bestræbt mig på at holde en lav pris på “bogpakken”, fordi alle skal have en mulighed for at købe bogen, men også for at spare læserne for at skulle kopiere fra nettet og Facebook og for at komme væk fra de elektroniske devices.

Det er mit håb, at bogen må blive til stor glæde og hjælp, når du i familiens skød eller i vennekredsen drøfter om det var Willy K. Madsen og Tage Buus der en overgang var borgmester og om den og den havde forretning i Algade eller Bredgade eller måske Østergade. Hvem var det den almindelige borger mødte, når hun og han handlede dagligvarer I Brønderslev?

En pæn skare af dedikerede personer har flittigt bidraget med stof og kommentarer til bogen, hvilket jeg er dybt taknemmelig for - ingen nævnt, ingen glemt. Vil du vide, hvem der har skrevet de enkelte historier må du købe bøgerne.

Brønderslev Historierne et blevet til igennem en lang periode (måske over 100 år), men mit projekt tog 3 måneder.

Bogpakken kan købes for kroner 250, hvilket svarer til ca. 21 øre pr. side for ca. 1200. Ikke en gang en avis kan trykkes til den pris og en fotokopi vil nok koste det firedobbelte, så tøv ikke med at købe bogpakken. Selv strømmen til din PC eller iPad vil næsten ikke kunne konkurrere med en ægte papirbog, som du i øvrigt kan tage med dig ud i haven og sidde i skyggen under det store egetræ og dagdrømme eller tælle kommaer.

Indbetalt kr. 250 på MobilePay 2972 7134 så får du 3 bøger ca, 1200 sider. Bøgerne vil være klar til udlevering ca. 15.08.2021. Meddelelse om hvor bøgerne kan afhentes i Brønderslev vil blive meddelt på FB og i pressen.

Kilde: Jens Otto Madsen
Flere artikler