Uffe Koch stiller op for Veganerpartiet

Foto: Uffe Koch. Uffe Koch stiller op for Veganerpartiet til kommunalvalget.
Profilbillede

Blå bog

Uffe Wedsgaard Koch er 47 år gammel og stiller op for Veganerpartiet.

"Jeg bruger meget tid med min familie. Vi lærer, leger og nyder bare hinandens selskab. Vi tager tit vandreture i Dronninglund Storskov og de dejlige naturområder omkring byen og ved østkysten ved Asaa og Gerå."

Han bor sammen med hans kone Lea og hans tre børn i Dronninglund. Uffe har boet i kommunen i over 10 år.

"Jeg har boet i Brønderslev, Klokkerholm, på landet lidt uden for Øster Brønderslev. Vi har sommerhus helt ude ved østkysten i dejlige Gerå."

Hvad betyder Brønderslev kommune for dig?

"Brønderslev kommune udgøres af en række dejlige byer, landsbyer, en hel masse landbrug og en smule dejlige grønne pletter og skove."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?

"Jeg stiller op til kommunalvalget i 2021, fordi jeg er bekymret for vores natur og fremtid i Brønderslev kommune og for at give mit bidrag til en ændret kurs.

Som menneske, jordens mest magtfulde art, er det vigtigt at huske på, at magt ikke giver ret men pligt og ansvar. Jeg vil arbejde for mærkesagerne, vores og klodens overlevelse i respekt for dette.

Der er alt for mange svinestalde, og der dyrkes alt for meget svinefoder i kommunen. Det betyder at rigtig mange borgere er generet af støj, lugt og tung trafik fra de mange svinefabrikker i kommunen.

Stem på mig, hvis du vil være sikker på, at Brønderslev Kommune bliver en del af den grønne omstilling. Hvem ved – måske er det os, som skal vise vejen?

Når borgere i kommunen gerne vil vise hensyn og bidrage til en grøn omstilling, så skal de have mulighed for det. Jeg går derfor til valg på, at det skal være muligt at vælge en grøn ret i de offentlige institutioner, gratis offentlig trafik i kommunen og hjælp til alle de borgere, der føler sig overhørt i debatten om udvidelse af svinefabrikker."

Hvad er dine politiske mærkesager?

"Klima, klima og klima. Vi skal have klimakrisen på dagsordenen i kommunen i byrådet og alle udvalgsmøder, for det vedkommer os alle, og vi skal alle bidrage for, at vi tager den allersidste chance, vi har lige nu for at sikre et beboeligt klima.

Konkrete initiativer er blandt andet:

1. Antallet af svinestalde og forureningen derfra skal nedbringes.

2. Brønderslev som national test-kommune for omstilling til produktion af plantebaserede fødevarer.

3. Test af borgerløn frem for aktivering. Tillid til vores medmennesker og hjælp frem for kontrol. Vi driver rovdrift ikke bare på jorden men også hinanden og vores børn. Giv plads og mulighed for en god barndom.  "

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?

"Jeg vil benytte mig af initiativretten og sætte klimaet på dagsordenen på hvert eneste af byrådets møder. Jeg vil på hvert møde have en status for kommunens drivhusgas udledninger og de andre klimarelevante udledninger, som offentliggøres og kommunikeres klart og tydeligt på forsiden af kommunens hjemmeside. Der skal sættes mål for reduktioner, som kommunen som organisation direkte og indirekte kan påvirke og nedbringe.

Brønderslev kommune skal have et stående klimaudvalg, der rapporterer direkte til byrådet og er ansvarlig for og forpligtet til at planlægge, udføre og følge op på kommunens rejse mod ægte bæredygtighed."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Uffe Koch