Mød Jette, som fandt glæden i Frelsens Hær Genbrugsbutik: “Jeg ville gerne hjælpe med at gøre noget for trængte familier”

Butiksleder Jette Højer (Foto: Frelsens Hær Brønderslev)
Profilbillede
dato

Jette Højer skaber kontakt med andre gennem arbejdet i Frelsens Hærs Genbrugsbutik.

Efter et langt og spændende arbejdsliv med daglig kontakt til mange mennesker, følte Jette Højer at noget manglede i hendes hverdag. Så for tre år siden startede hun med at arbejde i Frelsens Hærs Genbrugsbutik i håbet om at skabe mere kontakt med andre mennesker.

Det er klart, at arbejdet i genbrugsbutikken giver Jette den sociale kontakt, hun længtes efter. Men det er også mere end det. Ved at arbejde i butikken er Jette med til at støtte Frelsens Hærs arbejde for socialt udsatte mennesker, samtidig med at hun selv har fundet et meningsfuldt job, der giver hende glæde i hverdagen.

“Jeg ville gerne hjælpe med at gøre noget for trængte familier. Der er nemlig mange familier - især i Danmark - som får godt af de penge Frelsens Hær får ind i vores dejlige og flotte butikker,” fortæller Jette.

Som frivillig butiksleder Jette i Frelsens Hærs Genbrugsbutik varetager Jette flere forskellige opgaver i hendes hverdag. Men en typisk arbejdsdag ser typisk således ud:

“Når jeg møder ind skal jeg i gang med at sortere og prismærke nyt tøj fra vores container. Derefter skal tøjet hænges op - farvekoordineret. I nogle tilfælde vaskes og stryges der tøj til butikken. Derefter skal butikken shines op, hylder rengøres og nyt stilles ind i butikken så alt ser indbydende ud.”

Jette fortæller, at noget af det bedste ved hendes job er at pakke alle donationerne ud og den gode tone mellem kunderne og personalet.

“Det er altid spændende at åbne de poser eller sække vi får doneret, som regel med fint tøj. Vi får også doneret porcelæn og pynt som skal sættes i butikken, det er spændende at se hvad vi får ind. Vi har mange søde kunder som roser os for vores pæne butik. Vi har en humoristisk tone i butikken med vores kunder, det kan de lide. Imellem kollegaer er der en rigtig god tone hvor vi alle hjælper hinanden hvis det er nødvendigt.”.

Butikken har også introduceret et nyt tiltag, hvor kunderne kan betjene sig selv, hvis der ikke skulle være personale til stede.

“Sidste år, i 2022, fik vi nyt koncept i vores butik, selvbetjening som vores kunder er glade for. Vi har åbent for salg fra 8-20 hver dag alle ugens dage. Er der ikke personale i forretningen lukker du dig selv ind ved kode på sms, finder varer, skanner varen og betaler med kort eller Mobile Pay. Mange kunder syntes det er dejligt at handle lige når de har lyst/tid hertil.”

Til sidst ynder Jette at slå et slag for, at andre kommer og prøver sig af som frivillig i Frelsens Hær. De mangler nemlig hænder:

“Vi mangler personer som vil hjælpe os i butikken så håber DU vil hjælpe nogle timer ugentligt.”

Frelsens Hærs Genbrugsbutik er en del af organisationens sociale arbejde, og overskuddet fra butikken går til at hjælpe udsatte borgere i Danmark. Så når man køber noget i butikken, er man med til at støtte en god sag.

Du finder meget mere om Frelsens Hær på deres Facebookside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Frelsens Hærs Genbrugsbutik